Lajmet e rreme mbi agresionin rus në Ukrainë

Ky studim është fokusuar në monitorimin e lajmeve të rreme të shpërndara në mediat shqipfolëse dhe rrjetet sociale mbi pushtimin rus të Ukrainës gjatë tetë muajve të parë të vitit 2022, në përpjekje për të kuptuar mekanizmat dhe logjikën që qëndron pas publikimit të kësaj përmbajtjeje disinformuese.

Databaza (small)

Kjo databazë përmbledh lajmet e rreme mbi luftën Rusi-Ukrainë të publikuara në mediat në gjuhën shqipe gjatë periudhës kohore Janar - Gusht 2022.

Burime mbi disinformimin