Kina ka lidhje historike me Shqipërinë, të cilat kulmuan në vitet 60-70 të shekullit të XX, gjatë periudhës

Marrëdhëniet diplomatike mes Shqipërisë dhe Iranit, që u vendosën në vitin 1999, kanë qenë historikisht të ndërlikuara dhe

Përsa kohë ka ekzistuar lufta, për aq kohë kanë qarkulluar edhe lajmet e rreme të thurura mbi të.

Rusia përdor metoda të drejtpërdrejta dhe të fshehta për të përhapur narrativat e saj dhe për të zgjeruar