Babai ukrainas duke i thënë lamtumirë vajzës së tij

Përmbledhja

Video e shpërndarë në rrjetet sociale dhe mediat gjatë ditës së parë të sulmit Rus në Ukrainë pretendon se tregon një baba ukrainas që po ndahet mes lotëve nga vajza e tij për t’iu bashkuar rezistencës.

Përgënjeshtrimi

Në videon emocionuese të një ushtari që i thotë lamtumirë vajzës së tij, nuk ka ushtar ukrainas, por rus, dhe video është realizuar para sulmit rus në Ukrainë.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Istinomer, Serbia; MALDITA.ES, Spain; Ellinika Hoaxes, Greece; Open.online, Italy; Chequeado, Argentina; Teyit.org, Turkey; Doğruluk Payı, Turkey; EFE Verifica, Spain; BOOM, India; Demagog, Poland; dpa-factchecking.com, Netherlands; Newtral.es, Spain; Vistinomer, North Macedonia

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Vertetmatësi; Portalb; Nistori


Data:

24 Shkurt 2022

Vendi:

Shqipëri, Kosovë, Maqedonia e Veriut

Kategoria e medias:

Media Sociale, Media Online

Formati:

Video

Nr. i publikimeve:

14

Lista e publikimeve:

Të ngjashme