Makina me targa shqiptare bën trafik armësh në Ukrainë

Përmbledhja

Në internet është shpërndarë një video e realizuar gjatë një pazari të dyshuar për blerjen e raketave amerikane Javelin dhe ajo që bie në sy janë targat shqiptare të makinës. Videoja është realizuar në Ukrainë, ndërsa dy persona dallohen teksa takohen në një zonë të paidentifikuar mes pyjeve ku dyshohet se diskutojnë për shitjen e raketave në tregun e zi.

Përgënjeshtrimi

Kjo është një video e rreme. Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Transportit Rrugor deklaroi se targa nuk i përket atij mjeti që shfaqet në video dhe se është e falsifikuar, pasi rezultojnë se i përket një mjeti tip “Mercedes”, ndërsa në video shfaqet në makinë “Volkswagen”.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja: 

Newsweek.com

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Faktor.al; EU News; Top Channel; Gazeta-shqip; Fjala.al; Shqip.media; Albanian Post; Infopressalbania; Epoka e Re; Perqasje; Americaneye; Sot.com; Syri TV; Zeriilirise.com; Realitetipost.net; Zgjohushqiptar.info


Data:

18 Korrik 2022

Vendi:

Shqipëri, Kosovë

Kategoria e medias:

Media Sociale, Media Online

Formati:

Video

Nr. i publikimeve:

11

Lista e publikimeve:

Të ngjashme