Bazat ushtarake ruse bëhen të dukshme në “Google Maps”

Përmbledhja

Në media u shpërndanë pretendime se Google Maps ka bërë qartësisht të dukshme baza ushtarake ruse pas pushtimit të Ukrainës. Këto postime janë shoqëruar edhe me disa foto satelitore të Google Maps ku duken baza ushtarake dhe porte me nëndetëse.

Përgënjeshtrimi

Pas përhapjes së këtyre lajmeve, vetë Google Maps deklaroi se nuk ka modifikuar rezolucionin e fotove të saj dhe as nuk ka shfaqur baza ushtarake ruse që nuk ishin të dukshme para luftës.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:  

LeadStories, United States; Raskrinkavanje.ba, Bosnia and Herzegovina; EFE Verifica, Spain; Teyit.org, Turkey; Teyit.org, Azerbaijan; Demagog, Poland

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Businessmag


Data:

18 Prill 2022

Vendi:

Shqipëri

Kategoria e medias:

Televizion, Media Online

Formati:

Lajm

Nr. i publikimeve:

2

Lista e publikimeve:

Të ngjashme