Çfarë fshihet nën fabrikën e çelikut në Mariupol

Përmbledhja

Në rrjete sociale u shpërnda një imazh i një bunkeri nëntokësor i pajisur me një laborator kërkimor, një kopsht perimesh dhe dhomë fjetjeje. Imazhi u prezantua si “skema e strehave nëntokësore të Azovstalit”, e cila pretendohet se ishte ndërtuar “për t’i rezistuar një sulmi bërthamor”.

Përgënjeshtrimi

Skema e paraqitur në foto nuk ka të bëjë fare me luftën në Ukrainë, as me ndonjë bunker ekzistues nëntokësor. Kjo skemë është realizuar në vitin 2015 për të ilustruar “botën e nëndheshme” të një loje të quajtur “Blackout”.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:   

AFP Ténykérdés, Hungary; Facta.news, Italy; AFP Fact Check , Bulgaria; Fatabyyano, Libya


Data:

17 Prill 2022

Vendi:

Array

Kategoria e medias:

Media Sociale, Media Online

Formati:

Array

Nr. i publikimeve:

6

Lista e publikimeve:

Të ngjashme