Fëmija ukrainas duke qarë kalon i vetëm kufirin drejt Polonisë

Përmbledhja

Imazhi i një djaloshi i cili kalon kufirin Ukrainë-Poloni i përlotur, duke e lënë vendin e tij nën pushtimin rus, është shpërndarë në shumë rrjete sociale dhe media online. Media të ndryshme në vend raportuan për “një djalë të vogël i cili me lot në sy kalon kufirin krejtësisht i vetëm.

Përgënjeshtrimi

Pamjet në fjalë është prerë dhe nxjerrë nga konteksti. Shërbimi Kufitar Polak ka bërë një deklaratë në faqen e tij në Twitter ku thekson se fëmija në fjalë nuk ka qenë vetëm, por i shoqëruar nga prindërit e tij. Ata kanë postuar edhe një foto nga kamerat e sigurisë ku djali shfaqet me familjen e tij.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Demagog, Poland; Logically.ai, United Kingdom; Raskrinkavanje.me, Montenegro; dpa-factchecking.com, Netherlands; AFP Faktencheck, Germany; AFP Verificat, Romania; AFP Činjenica, Serbia; AFP Checamos, Brazil; Polígrafo, Portugal; Aos Fatos, Brazil;

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe: 

Faktoje.al


Të ngjashme