Foto e Kullës Aval në Beograd mbuluar me ngjyrat e flamurit rus

Përmbledhja

Në ditët e para të fillimit të agresionit të Rusisë kundër Ukrainës përdorues të ndryshëm në rrjetet sociale shpërndanë një foto me cilësi të ulët të asaj që pretendohej se ishte Kulla Avala në Beograd e veshur me ngjyrat e flamurit rus.

Përgënjeshtrimi

Ky lajm u përgënjeshtrua nga “Emission Technique and Communications”, e cila pretendoi se fotoja ishte nxjerrë nga konteksti dhe sqaroi se më 28 shkurt, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Sëmundjeve të Rralla, kulla ishte mbuluar me ngjyrat që simbolizojnë luftën kundër sëmundjeve të rralla, që janë rozë, blu dhe jeshile.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Istinomer, Serbia; Raskrinkavanje.me, Montenegro

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Sbunker; Respublica.edu.mk; Pressonline.mk; Portalb.mk


Data:

27 Shkurt 2022

Vendi:

Shqipëri, Kosovë, Maqedonia e Veriut

Kategoria e medias:

Media Sociale, Media Online

Formati:

Foto

Nr. i publikimeve:

6

Lista e publikimeve:

Të ngjashme