Foto e Miss Ukrainës, Anastasiia Lenna, duke mbrojtur vendin

Përmbledhja

Fotografia e qarkulluar më datë 26 shkurt 2022 e Mis Ukrainës për vitin 2015, Anastasiia Lenna, me Kallashnikov në dorë dhe veshje ushtarake, pretendon se ajo i është bashkuar forcave ukrainase në luftimet e tyre me forcat ruse.

Përgënjeshtrimi

Fotoja është e Mis Ukrainës, Anastassia Lenna, por është nxjerrë nga konteksti, pasi vetë ajo ka sqaruar se nuk i është bashkuar ushtrisë, por se ajo foto ishte për të frymëzuar njerëzit dhe se arma që mban në dorë është armë airsoft-i.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Logically.ai, United Kingdom; Fact Crescendo, India; MALDITA.ES, Spain; The Logical Indian, India; Fact Crescendo, Afghanistan; Doğruluk Payı, Turkey; Raskrinkavanje.me, Montenegro; FACTLY, India; Newschecker, India; Rumor Scanner, Bangladesh; Teyit.org, Turkey; VERA Files, Philippines; Newtral.es, Spain; Vistinomer, North Macedonia; Teyit.org, Azerbaijan; India Today, India

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Portalb.mk


Të ngjashme