Foto e një çifti me flamuj ukrainas dhe rus

Përmbledhja

Fotoja e një çifti të përqafuar të mbështjellë me flamurin ukrainas dhe atë rus u bë virale në rrjetet sociale dhe në publikimet online në gjuhën shqipe, duke u prezantuar si një reagim që lidhet me sulmin e Rusisë ndaj Ukrainës në vitin 2022.

Përgënjeshtrimi

Fotoja që u bë virale nuk është një reagim që lidhet me e vitit 2022 siç pretendohet, duke qenë se fotoja është shkrepur në vitin 2019 dhe ka qarkulluar në shumë raportime të mëparshme në mediat sociale.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Newschecker, India; Rumor Scanner, Bangladesh; Fact Crescendo, India; AFP Factuel, France;  NewsMobile, India; Fact Crescendo, Myanmar; Polígrafo, Portugal

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Kallxo.com


Data:

24 Shkurt 2022

Vendi:

Shqipëri, Kosovë, Maqedonia e Veriut

Kategoria e medias:

Media Sociale, Media Online

Formati:

Foto

Nr. i publikimeve:

17

Lista e publikimeve:

Të ngjashme