Fotografi e “Fantazmës së Kievit”, pilotit i cili ka rrëzuar 10 avionë rusë

Përmbledhja

Fotografia e “Fantazmës së Kievit”, pilotit i cili ka rrëzuar 6 avionë rusë për pak minuta pas fillimit të sulmeve të Rusisë mbi Ukrainën, është postuar në 25 shkurt 2022 nga ish-presidenti i Ukrainës Petro Poroshenko.

Përgënjeshtrimi

Në të vërtetë, fotoja është nxjerrë jashtë kontekstit pasi ajo është shkrepur në vitin 2019 dhe është postuar nga vetë Ministria e Mbrojtjes së Ukrainës në Twitter.  Në pamje është një pilot ukrainas, i cili testonte helmetat e reja franceze.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Open.online, Italy; MALDITA.ES, Spain; Logically.ai, United Kingdom; Chequeado, Argentina; EFE Verifica, Spain; Faktograf.hr, Croatia;  Polígrafo, Portugal: Colombiacheck, Colombia;   Animal Político, Mexico; Newtral.es, Spain

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

KALLXO.com; Faktoje.al; Domino.al; Balkanweb


Data:

25 Shkurt 2022

Vendi:

Shqipëri, Kosovë, Maqedonia e Veriut

Kategoria e medias:

Media Sociale, Televizion, Media Online

Formati:

Foto

Nr. i publikimeve:

33

Lista e publikimeve:

Të ngjashme