Kamala Harris ‘qesh’ pas pyetjes për refugjatët ukrainas

Përmbledhja

Një video e shkurtër e shkëputur nga një konferencë për shtyp midis Kamala Harris dhe Andrzej Duda ka qarkulluar në internet me pretendimin se Harris ka qeshur kur gazetarët e pyetën në Ukraina do të priste refugjatë nga lufta në Ukrainë.

Përgënjeshtrimi

Videoja është nxjerrë nga konteksti. Kamala Harris qeshi gjatë konferencës për shtyp, por në lidhje me faktin se kush do të fliste i pari nga të dy. Edhe Duda qeshi. Videoja e plotë e konferencës tregon qartë se ata nuk po qeshnin me situatën në Ukrainë apo nuk po ofronin ndihmë.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Myth Detector, Georgia; AFP Checamos, Brazil; AFP Factual, Spain; Agência Lupa, Brazil; PolitiFact, United States; Newtral.es, Spain


Data:

11 Mars 2022

Vendi:

Array

Kategoria e medias:

Media Sociale, Televizion, Media Online

Formati:

Array

Nr. i publikimeve:

10

Lista e publikimeve:

Të ngjashme