Lojtarët e Dinamo Kyiv morën armët dhe iu bashkuan rezistencës

Përmbledhja

Fotografia e qarkulluar në datën 24 Shkurt 2022 pretendon se tregon lojtarët e ekipit të futbollit të Dynamo Kyiv me uniformë ushtarake, duke u përgatitur për të luftuar në luftën Rusi-Ukrainë.

Përgënjeshtrimi

Fotografia nuk tregon asnjë nga anëtarët e skuadrës së futbollit të Dynamo Kyiv, por tregon anëtarët e një grupi nacionalist në Ukrainë të quajtur Gonor.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Teyit.org, Turkey; Verify SY, Syria; Raskrinkavanje.ba, Bosnia and Herzegovina; Re:Baltica, Latvia; Doğruluk Payı, Turkey; Facta.news, Italy; Ellinika Hoaxes, Greece; Polígrafo, Portugal; FACTLY, India; NewsMobile, India; Rumor Scanner, Bangladesh; Logically.ai, United Kingdom; Faktyoxla.info, Azerbaijan; Full Fact, United Kingdom; Newtral.es, Spain; India Today, India

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Factchecker-ks.org


Data:

24 Shkurt 2022

Vendi:

Shqipëri, Kosovë

Kategoria e medias:

Media Sociale, Televizion, Media Online

Formati:

Foto

Nr. i publikimeve:

16

Lista e publikimeve:

Të ngjashme