Ukraina ka rënë dakord të aneksohet nga Polonia

Përmbledhja

Në internet qarkulluan lajme të ndryshme me pretendimin se Polonia kishte aneksuar tashmë Ukrainën.

Përgënjeshtrimi

Ky është një lajm i rremë dhe postime tilla në rrjetet sociale filluan të shfaqen pas publikimit të një njoftimi për shtyp nga Shërbimi i Inteligjencës së Jashtme Ruse, në të cilin kontrata e supozuar shtetërore për ndërtimin në Poloni të një qendre rezervë të përpunimit të të dhënave të shërbimit tatimor të Ukrainës u interpretua si një aneksim dhe transferim i sovranitetit.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja: 

LeadStories, United States; LeadStories, Russia

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Hibrid.info


Data:

9 Qershor 2022

Vendi:

Shqipëri, Kosovë, Maqedonia e Veriut

Kategoria e medias:

Media Sociale, Televizion, Media Online

Formati:

Lajm

Nr. i publikimeve:

4

Lista e publikimeve:

Të ngjashme