Priftërinjtë rusë bekojnë raketën e quajtur “Satana”

Përmbledhja

Në rrjete sociale dhe media të ndryshme është shpërndarë një foto në të cilën duken disa priftërinj rusë duke bekuar një raketë të quajtur “Satana” gjatë luftës në Ukrainë.

Përgënjeshtrimi

Ndryshe nga sa u sugjerua, fotoja është nxjerrë nga konteksti. Kjo foto është shkrepur në vitin 2015 dhe tregon bekimin e pjesëmarrësve në Paradën e Fitores. Gjithashtu raketa që duket në foto nuk është “Satan”.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja: 

Facta.news, Italy; Demagog, Poland; Raskrinkavanje.ba, Bosnia and Herzegovina


Data:

16 Maj 2022

Vendi:

Shqipëri, Kosovë, Maqedonia e Veriut

Kategoria e medias:

Media Sociale

Formati:

Foto

Nr. i publikimeve:

11

Lista e publikimeve:

Të ngjashme