Studentët rusë dëbohen nga universitetet evropiane

Përmbledhja

Në media online qarkulloi lajmi se komisionerja për të Drejtat e Njeriut në Federatën Ruse Tatyana Moskalkova kishte deklaruar se të gjithë studentët rusë po dëboheshin nga universitetet evropiane, kjo si pjesë e paketës së sanksioneve të marra kundër Rusisë nga Bashkimi Evropian dhe jo vetëm.

Përgënjeshtrimi

Sipas Shoqatës Evropiane të Universiteteve (EUA), e cila përfaqëson mbi 800 universitete dhe konferenca kombëtare të rektorëve në 48 vende evropiane, kjo nuk është e vërtetë dhe EUA nuk kishte marrë asnjë raport për dëbime të mundshme nga asnjë prej anëtarëve të saj.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Raskrinkavanje.me, Montenegro; Faktyoxla.info, Azerbaijan; Faktyoxla.info, Azerbaijan


Data:

1 Mars 2022

Vendi:

Shqipëri

Kategoria e medias:

Media Online

Formati:

Lajm

Nr. i publikimeve:

2

Lista e publikimeve:

Të ngjashme