Vladimir Putini lëshon 2 mijë raketa në drejtim të Ukrainës

Përmbledhja

Në rrjetet sociale u shpërnda gjerësisht një video që pretendohej se tregonte një sulm ushtarak, në të cilin Putini kishte lëshuar 2,000 raketa ndaj Ukrainës.

Përgënjeshtrimi

Në fakt, kjo video është nxjerrë nga konteksti dhe ka qarkulluar në internet që nga viti 2018.

  • Shkrime përgënjeshtruese në media të huaja:

Myth Detector, Georgia; Doğruluk Payı, Turkey; Fatabyyano, Oman

  • Shkrime përgënjeshtruese të identifikuara në gjuhën shqipe:

Kallxo.com; Hibrid.info


Data:

27 Shkurt 2022

Vendi:

Array

Kategoria e medias:

Media Sociale

Formati:

Array

Nr. i publikimeve:

14

Lista e publikimeve:

Të ngjashme